Pilkottu

Kerhollamme oli vuokralla Ruoveden Ylä-Väärissä vanha tila, Pilkottu, vuodesta 1990 alkaen. Pitkä vuokrasuhde päättyi vuoden 2004 alussa, kun teimme Pilkotusta kaupat Metsähallituksen kanssa. Pilkotun omistajina kunnostimme paikkaa aikanaan talkoilla, mutta viime vuosina tehtävään on palkattu ammattiväkeä. Päärakennuksesta suurimman työmäärän ovat vaatineet talon ulko- ja sisäpinnat, ulkokatto, keittiö, vesijohto ja viemäri, aittoihin on tehty lisää yöpymispaikkoja, saunatilat kunnostettu ja puuceetiloja tehty lisää.  

Kämppätoimikunta huolehtii tilan kunnosta.

Pilkotun tilaan kuuluu päärakennus, jossa on keittiö, tupa, pieni koetoimisto sekä kaksi makuuhuonetta. Aittarakennuksessa on neljä kahdenhengen huonetta ja lähinnä tuomareiden majoitusta varten on ”sviitti”, vanhasta pikku saunasta kunnostettu rauhallinen oma mökki. Tietenkin pihapiiriin kuuluu myös suulirakennus, jossa sijaitsevat remontoidut sauna- ja puuceetilat.

Päärakennuksessa on sekä puu- että sähkölämmitys; vesi tulee hanasta talon lisäksi myös saunaan. Keittiössä on jääkaappi, sähkö- ja puuhella sekä mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin. Piha on osin aidattu.
Järvi sijaitsee kävelymatkan (alle kilometrin) päässä talosta. Lähimpään naapuriin on matkaa kilometrin verran. 

Pilkotun tila on tarkoitettu ensisijaisesti kerhomme virallisten tapahtumien koetukikohdaksi. Omistajina voimme antaa Pilkotun tilaa koirayhdistysten käyttöön erilaisten tapahtumien, kuten leirien, harjoitusviikonloppujen ja jopa kokeiden järjestämistä varten.

Lisätietoa Mirja Mertimo puh. 0500 131411 tai mirja (at) mertimo.fi. 

 

Pilkotun kuvat Kirsi Salokanto